fredag 26. februar 2010

Et ørlite hei


Ordene kommer fra Trond Trudvangs glimrende tekst i låta Lisa Lisa. Og de tre ordene er vel så anvendelig i integreringsdebatten som de er i teksten til Trudvangs sang. For det er ofte det det er snakk om: Et ørlite hei, nok til å bryte isen og ta steget inn i en verden du aldri kjente. Jeg skriver om møtet med folk med opprinnelse fra andre land, også kalt innvandrere. I de aller fleste tilfeller er det nok å bare si hei og det er det de savner: Noen som vil prate med dem, ikke bare lure rundt gatehjørnet og hviske schwartinger mens de går forbi.

Jeg har prøvd. Harstad Røde Kors har tre konkrete aktiviteter hvor invandrere deltar i stor grad og innsatsen er det ingenting å si på. Neste ut er å skape møteplasser der du får muligheten til å prøve deg med et ørlite hei slik at du lærer menneskene å kjenne og de får en mulighet til å snakke norsk med noen som kan det. Et uslåelig kombinasjon.

Føler du for å hjelpe til? Meld deg som leksehjelper, flyktingeguide eller bli med å starte opp en møteplass i Harstad. Husk at Røde Kors er en verdensomspennende organisasjon

Ingen kommentarer: