tirsdag 19. januar 2010

Aksjon 500-lappen


I de siste dager har Harstad Røde Kors samlet inn penger blant Harstads befolkning. Givergleden har vært stor og våre bøssebærere melder om positiv mottakelse blant de aller fleste. Med denne givergleden i tankene lurer jeg litt på hva næringslivet i Harstad kan bidra med og om de klarer å matche lokalbefolkningens bidrag til ofrene på Haiti?

Jeg får daglige oppdateringer fra Røde Kors sentralt og her er siste melding fra 18.01.10:

"De norske Røde Kors-legene har det siste døgnet jobbet på spreng ved universitetssykehuset i Port-au-Prince. Samtidig har delegatene fra Røde Kors i Norge åpnet poliklinisk behandling med deler av det mobile feltsykehuset.

I forbindelse med det norske mobile feltsykehuset som nå er i ferd med å bli satt opp ved universitetssykehuset i Port-au-Prince, er det etablert en poliklinikk der nå hundrevis av pasienter blir behandlet av de norske legene sammen med annet medisinsk personell fra det internasjonale Røde Kors.

- De siste delene av feltsykehuset er på vei til Port-au-Prince, og vi håper at alt vil være her innen noen timer om ikke noe uforutsett skjer. Da vil alt utstyret være på plass, og vi kan sette i gang også med kirurgi og ortopedi inne på det mobile feltsykehuset. Det er helt avgjørende fordi dete r så mange som ligger og ikke blir behandlet, sier vår generalsekretær Børge Brende. Sykehuset bemannes med 18 delegater, halvparten norske og halvparten kanadisk medisinsk personell, inkludert kirurger og personell som kan gi helsehjelp i lokalsamfunn og psykososial støtte."
 
Som dere når ser er sykehuset mer eller mindre på plass og det viktige hjelpearbeidet er i gang.
 
Jeg skal ikke på noen måte si meg misfornøyd med innsatsen til våre bøssebærere og ikke minst de som har puttet penger på våre bøsser. Jeg er strålende fornøyd med den innsatsen som er utført de siste dagene.
 
Men når privatpersoner kan putte 500-lapper på bøssene våre og mene at det er et greit bidrag. Burde ikke næringslivet i Harstad gjøre akkurat det samme? Jeg mener at det er bedrifter i Harstad som har mulighet, og jeg håper i det lengste at de er villige til å se at hjelpen nytter. Røde Kors har vært på plass hele tiden og nå er også det norske sykehuset mer eller mindre på plass. Dette vil redde liv. Er dere villige til å bidra?
 
Så hvorfor 500 kroner? Svaret er enkelt, det er skattemessige fordeler ved å gi minst 500 kroner til aksjonen. Norges Røde Kors er som mange andre organisasjoner på listen over de organisasjonene du kan bidra til og samtidig få skattemessig fradrag for bidraget. Minstebeløpet for å få dette til er 500,- 500,- er også et beløp de fleste bedrifter kan bidra med. Det burde være mulig å få til.
 
Skattemessig er settes maks antall 500-lapper til 24 stykker eller 12.000,- i fradrag. Men det er selvsagt lov til å gi mer.

Et kort lite regnestykke på slutten. Dersom 100 av Harstads bedrifter gir 500,- til aksjonen vil totalbeløpet bli 50.000,- Nesten like mye som Ola Harstadværing ga i løpet av 6 timer lørdag.


Ønsker du å bidra? Send en mail til bedrift@redcross.no så sender de deg en faktura.

Se også aksjon 500-lappen på facebook: http://www.facebook.com/#/group.php?gid=253995308207&ref=ts

Ingen kommentarer: